Instants

seguimosponiendoelalma.com

LA DINASTIA MING De juny a octubre de 2016
L'imperi daurat

MING SIGNIFICA "GRAN RESPLANDOR" Gràcies al seu esforç i compromís, l’Obra Social ”la Caixa” et porta, del museu nacional de Nanjing, un dels principals de la Xina, una exposició excepcional que rares vegades ha sortit del seu país d’origen. Ha passat per Holanda, Alemanya i Regne Unit, i ara arriba a Espanya.

Entre els anys 1368 i 1644, setze emperadors de la família Zhu van governar una població que va augmentar fins als 175 milions i van aconseguir arribar a una gran prosperitat i influència exterior, sobretot a Europa.


CULTURA I ESTÈTICA

Un període revolucionari per a les arts que va aconseguir cultivar un gust exquisit pels exclusius productes que es van exportar a tot el món. Porcellanes blanques i blaves, pintures sobre seda, aixovars funeraris, retrats de mida natural, dibuixos eròtics...

La història d’un dels imperis més famosos del món, explicada a través dels seus tresors. La trajectòria d’una poderosa i pròspera dinastia coneguda per l’important desenvolupament, l’ampliació de les estructures socials, l’impuls de l’economia i la cultura del consum.

UN PERIODE REVOLUCIONARI PER A LES ARTS I L'ARTESANIA EL SEGLE D'OR XINÈS

La dinastia Ming va governar a la Xina entre els segles XIV i XVII. Un dels períodes més estables i duradors de la seva història dinàstica. Sorgida d’una revolta popular, la dinastia Ming va estructurar un ferm sistema socioeconòmic que va ser acompanyat pel naixement de les arts: arquitectura, escultura, pintura, cal·ligrafia, porcellana... Totes les arts en harmonia, amb la finalitat de decorar els palaus i els temples més bells de l’Orient. Política i economia, societat i cultura, poder i vida... El llegat de l’imperi més esplendorós que ha pogut viure un país. Gaudeix dels dibuixos de la Ciutat Prohibida i descobreix les rutes comercials d’aquest vast imperi, mai vistos abans a Espanya.
Retrat d’He Bin, comandant en cap de la dinastia Ming nascut a Shanyin, Zhejiang © Nanjing Museum Gerro de ceràmica vidrada groga, Jingdezhen, província de Jiangxi, c. 1487-1505 (regnat d’Hongzhi) © Nanjing Museum Pescador, segle XII-XIII © Nanjing Museum Cigala d’or en una fulla de jade, finals del segle XV principis del segle XVI © Nanjing Museum
COMPRA LA TEVA ENTRADA >
ADREÇA
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Tel.: 93 476 86 00
Tel. reserves: 93 184 71 42
El centre disposa de zona Wi-Fi gratuïta
CAIXAFORUM.COM/AGENDA
HORARI
De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 20 h
ESPECIAL ESTIU
Els dimecres de juliol i agost, de 10 a 23 h
ESPECIAL NADAL
Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, de 10 a 18 h El centre estarà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener.
Recomanacions de seguretat - Atenció a l'usuari - Informació legal - Avís legal - Obra Social "la Caixa"

© Fundación Bancaria Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa". Tots els drets reservats.