Mini Labo Delacroix  
   
INICI > BUSCANT MODELS > PINTURA I FOTOGRAFIA
Pintura i
fotografia
Cap al 1839 es va inventar la fotografia. Aquest nou invent va fer que els pintors es replantegessin el seu treball. ¿Encara tenia sentit pintar, si es podien obtenir imatges de la realitat de manera automàtica?... La veritat és que ni el món ni l'art van tornar a ser iguals des d'aleshores.

Delacroix va ser dels pintors que de seguida hi va veure avantatges: amb el fotògraf Eugène Durieu va fer un àlbum de fotos de models que usava per fer exercicis de dibuix o com a base per a algun dels seus quadres.

Va anotar al seu diari que preferia les fotografies "en les quals la imperfecció mateixa del procés (...) deixa algunes llacunes, certs punts de repòs per a l'ull que li permeten fixar-se solament en un petit nombre d'objectes" (Diari de 1859). Una descripció que podríem aplicar també als seus quadres, dibuixos i gravats...

Així i tot, Delacroix considerava que la pintura aportava alguna cosa més espiritual que la fotografia, la qual veia merament com un sistema mecànic de captar imatges de la realitat.
Buscar al museuCOMENÇAR ACTIVITAT
Obra Social "la Caixa"
    Crèdits