Isidre Fainé lliura l’ajut a un dels projectes seleccionats
ÀNIMA
ACTUALITAT

75 ajuts a projectes punters de gran impacte social

La primera institució filantròpica d’Espanya i Portugal dedica 26 milions d’euros a la recerca i la innovació
Per transformar les societats, cal un bon sistema de ciència, tecnologia i innovació. Més enllà de la inversió que destina un país a R+D+I, tant en el sector públic com en el privat, les universitats i els centres de recerca i innovació desenvolupen un paper cabdal. Per aquest motiu, la Fundació Bancària “la Caixa“ inverteix 26 milions d’euros en 75 projectes d’excel·lència d’Espanya i Portugal dins del programa Questions for the future (Preguntes per al futur).

El Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa“ inclou la inversió en recerca com una prioritat. Aquest any, l’entitat ha destinat 70 milions d’euros al coneixement, la recerca i la innovació; quantitat que té previst augmentar fins als 90 milions el 2019 amb l’objectiu de “crear un ecosistema en el qual capacitem els millors talents investigadors nacionals i internacionals; en què accelerem la recerca d’excel·lència dels millors projectes en biomedicina i salut, i en el qual possibilitem la translació de la recerca del laboratori a la ciutadania”, segons paraules del president de la institució, Isidre Fainé, en la cerimònia de lliurament dels ajuts, on va estar acompanyat per Javier Solana, membre del Patronat i del Consell Assessor d’Experts en Recerca de la Fundació, i per Manuel Heitor, ministre de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior de Portugal.

Totes les investigacions s’emmarquen dins de tres de les línies d’actuació en l’àmbit de la recerca de la Fundació Bancària
”la Caixa”: les beques de postdoctorat per fomentar el talent; la convocatòria de projectes de recerca en biomedicina i salut, i el programa CaixaImpulse, que mira de traslladar els resultats de la recerca a la societat.

Ajuts a projectes
Questions for the future
26 milions d’euros d’inversió
75 projectes finançats