ÀNIMA
HISTÒRIES AMB ÀNIMA

Tractaments a mida

Comprendre la relació entre el càncer i els trets de l’individu o desenvolupar òrgans de laboratori a partir de cèl·lules del pacient. Tot amb la finalitat d’accelerar el diagnòstic i aplicar tractaments com més personalitzats i eficaços millor, amb el corresponent estalvi de temps, diners i efectes secundaris innecessaris.

Gràcies al suport de la beca postdoctoral Junior Leader de l’Obra Social “la Caixa”, Eduard Porta i Irene Marco-Rius disposaran durant tres anys dels recursos necessaris per formar el seu propi grup de treball i desenvolupar noves investigacions com aquestes en el camp de la biomedicina.


Irene Marco-Rius
Investigadora a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).
“Solucionar problemes reals per als pacients et dona força”

Irene Marco-Rius és un dels joves talents que tornen al nostre país de la mà de l’Obra Social “la Caixa” gràcies a la hiperpolarització. Des del 2011, la Irene investiga aquesta tècnica que, a través d’una ressonància, detecta el metabolisme de teixits generats al seu laboratori a partir de cèl·lules del pacient. Encara que no sigui el mateix “treballar amb òrgans de veritat que amb xips”, la seva tècnica es va començar a aplicar “molt ràpid” en hospitals, fet que ha permès testar diversos medicaments a la vegada i oferir el millor tractament possible amb més celeritat. “Solucionar problemes reals per als pacients et dona força”, conclou orgullosa.


Eduard Porta Pardo
Investigador al Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona (BSC).
“La beca postdoctoral Junior Leader et dona tranquil·litat i independència”

Eduard Porta viu per la prevenció i per deixar als seus dos fills “una societat millor”. Als inicis, va començar identificant noves regions de proteïnes conductores de càncer amb la finalitat d’investigar immunoteràpies capaces de donar una resposta a les cèl·lules canceroses. Ara, i després d’una estada als Estats Units, gaudirà, amb la beca postdoctoral de l’Obra Social “la Caixa”, d’un cert marge de “tranquil·litat” i de més “independència” per continuar amb una recerca amb la qual espera “identificar també els pacients més susceptibles de beneficiar-se d’aquestes immunoteràpies o bé de tractaments personalitzats”.