[Línies estratègiques]

En un context de millora progressiva de l’entorn econòmic, el Pla Estratègic 2011-2014 ha conclòs amb un compliment notable dels reptes plantejats, especialment en relació amb el lideratge comercial, la innovació i la fortalesa financera. CaixaBank ha desenvolupat un nou pla per als pròxims quatre anys amb l’objectiu de ser un grup financer líder a Espanya i amb una perspectiva global, reconegut per la seva responsabilitat social, qualitat de servei, robustesa financera i capacitat innovadora.

El reforç de la solidesa financera ha permès complir folgadament amb els nous requisits de solvència i liquiditat, a més de superar les avaluacions sobre la qualitat dels actius i les proves d’estrès que han dut a terme les autoritats europees.

Un altre dels principals focus d’actuació ha estat l’anticipació al nou entorn regulatori i la reorganització societària consegüent, que es va iniciar el 2011 amb la sortida a borsa de CaixaBank i que ha conclòs el 2014 després de la creació de la Fundació Bancària ”la Caixa”. Així mateix, l’aposta per la qualitat i la confiança amb els clients ha afavorit la creació d’un servei flexible i sensible a les noves necessitats socials. CaixaBank ha refermat el seu compromís amb la inclusió financera gràcies a la seva extensa xarxa d’oficines i a la tasca de MicroBank.