Línies estratègiques / Gestionar activament el capital

QUALITAT DE L’ACTIU

Contínua reducció del finançament a promotors

  • El 2015 es redueix l’exposició al sector promotor en el 30,2% (–33,6% orgànicament, excloent la incorporació de saldos de Barclays Bank, SAU). El pes del finançament al sector promotor cau en 237 punts bàsics, fins al 5% del total de la cartera creditícia.
  • El 66,5% de la cartera correspon a edificis acabats.
  • La cobertura específica dels actius problemàtics (dubtosos i subestàndard) del crèdit promotor se situa en el 48,8%.
-33,6%
Reducció orgànica del finançament a promotors
Evolució finançament a promotors immobiliaris
En milions d’euros
estructura
estructura
estructura

Contenció en el creixement de la cartera d’actius adjudicats amb intensa activitat comercial

  • El criteri fonamental que guia la gestió dels actius problemàtics a CaixaBank consisteix a facilitar als acreditats el compliment de les seves obligacions. Quan no s’albiren possibilitats raonables de recuperació de l’import finançat, es gestiona l’adquisició de la garantia.
  • El valor comptable net dels actius adjudicats disponibles per a la venda puja a 7.259 milions d’euros (6.719 milions d’euros el 2014), amb una cobertura, incloent-hi els sanejaments inicials i les provisions comptables registrades amb posterioritat a l’adjudicació dels immobles, del 57,6% (+2,6 punts percentuals respecte al 2014).
  • D’altra banda, els actius immobiliaris destinats al lloguer pugen a 2.966 milions d’euros nets de provisions. La ràtio d’ocupació d’aquesta cartera és del 93%.
  • El total d’immobles comercialitzats (venda o lloguer) el 2015 arriba als 2.077 milions d’euros. La composició de la cartera d’immobles adjudicats disponibles per a la venda, amb un 56% d’edificis acabats, és un fet diferencial que en facilita la comercialització.
estructura
estructura