CONTRIBUCIÓ A LA SOCIETAT

CaixaBank és un agent clau en l’economia espanyola i treballa per impulsar l’activitat econòmica, la productivitat empresarial, la creació d’ocupació i la millora de la qualitat de vida de les persones i les famílies. Per això són claus els bons resultats i la solvència de l’entitat, que li permeten mantenir els llocs de treball, adquirir productes i serveis a proveïdors, remunerar els accionistes i contribuir d’aquesta manera a la Fundació Bancària ”la Caixa” i la seva Obra Social.

IMPACTE DE LA NOSTRA ACTIVITAT

CaixaBank contribueix a l’economia del país a través de la seva activitat financera i de l’efecte derivat de la seva despesa en proveïdors, la despesa dels salaris dels seus empleats i dels empleats dels seus proveïdors, els dividends als seus accionistes i l’activitat productiva de les empreses i empresaris autònoms que finança. L’entitat considera que és el seu deure contribuir a les finances públiques, a partir d’una política fiscal fundada sota els principis de responsabilitat, prudència i transparència.

El banc és també una important font de generació d’ocupació:

  • Directa, amb els seus 32.242 empleats.
  • Indirecta, a través de l’efecte multiplicador de les compres a proveïdors.
  • Induïda, derivada de la compra de productes i serveis per part d’empleats i proveïdors i del finançament als clients.

També col·labora amb el programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa” per a la inclusió financera de persones en risc d’exclusió.

Contribució a l’economia espanyola
6.985
Aportació de CaixaBank al PIB espanyol (directa i indirecta)
milions d’euros
(0,90% sobre el PIB)

1.429
Compres a proveïdors
milions d’euros
(97% nacionals)

2.520
Contribució fiscal
milions d’euros
Generació d’ocupació
43.041
Llocs de treball indirectes
generats a través de la contractació de proveïdors

109.000
Oportunitats de feina
generades a través d’Incorpora
(des del 2006)

IMPULS DE L’ACTIVITAT ECONÒMICA

El 2015 el banc ha continuat treballant per donar suport i cobrir les necessitats del sector empresarial i de les famílies i fomentar l’emprenedoria i la innovació.

Autònoms i empreses

La proposta de valor de CaixaBank inclou una àmplia gamma de productes i serveis adaptats per a empresaris autònoms i petites, mitjanes i grans empreses.

L’entitat disposa de la quota més gran de penetració d’empreses i, durant l’any, milloren també les quotes de mercat (+85 punts bàsics la quota de crèdit, fins al 13,9%, i +28 punts bàsics la de factoring i confirming, fins al 19,8%).

Clients de CaixaBank
57,4%
de les empreses espanyoles
32,7%
dels autònoms espanyols
Finançament a empreses
211.088
operacions noves concedides
(+12% vs. 2014)
77.153
milions d'euros concedits
(+26% vs. 2014)
Finançament a autònoms
80.268
operacions noves concedides
(+14% vs. 2014)
1.719
milions d'euros concedits
(+17% vs. 2014)

Una de les apostes estratègiques del banc és la mobilització de la força de vendes, que disposa de més de 13.500 Smart PC i altres solucions que faciliten l’accés a vetes de mercat:

— CaixaNegocis, per a autònoms, comerços, professionals liberals i microempreses: amb 308.800 nous clients (+23% vs. 2014) i 94.000 milions d’euros de volum de negoci.

— AgroBank, per al sector agrari, ramader i pesquer: amb 47.000 nous clients (+67% vs. 2014) i 15.118 milions d’euros de volum de negoci.

Més informació

MicroBank

MicroBank, el principal banc social especialitzat en microfinances d’Europa, es dirigeix a segments de població les necessitats financeres dels quals no estan cobertes, ja siguin emprenedors, microempreses o famílies.

Opera des del 2007, a través de la xarxa d’oficines de CaixaBank, per promoure l’activitat productiva, la creació d’ocupació, l’autoocupació, el desenvolupament personal i familiar i la inclusió financera.

Disposa d’una àmplia gamma de microcrèdits, per a totes les necessitats:

  • Per a professionals autònoms i microempreses: Microcrèdit Emprenedors i Negocis i ecoMicrocrèdit Negocis.
  • Per a emprenedors en risc d’exclusió social: Microcrèdit Social, amb la col·laboració de 566 entitats que proporcionen assessorament per a projectes d’autoocupació.
  • Per a persones i famílies: Microcrèdit Personal i Familiar, ecoMicrocrèdit Personal i Préstec Màster Erasmus+.
  • Per a empreses socials: Crèdit Empresa Social.
  • Pignoratius: Microcrèdits Pignoratius.
21.321
Llocs de treball creats
gràcies als microcrèdits per a emprenedors i negocis concedits

Premis EmprenedorXXI

Els Premis EmprenedorXXI, creats el 2007, identifiquen, reconeixen i acompanyen les empreses innovadores espanyoles de recent creació amb un potencial de creixement més gran.

Es concedeixen d’acord amb l’Empresa Nacional d’Innovació, ENISA, que pertany al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

Disposen de dues categories:

  • Creixes, per a empreses amb una trajectòria d’entre dos i set anys en el mercat.
  • Emprens, per a empreses amb menys de dos anys d’activitat.

La 9a edició dels premis ha tingut 737 participants.